Brownie, ale trochu inak
Vyskúšajte netradičnú verziu receptu na veľmi obľúbený a na prípravu nenáročný koláčik brownie.
Čas prípravy: 20 min.
Čas pečenia: cca. 30 min.
Prísady
Veľa z ingrediencií určite máte doma, ostatné sa dajú bežne zohnať aj v menších potravinách.
-
1 šálka rozmixovaných sladkých zemiakov
-
1 šálka arašidového alebo mandľového masla
-
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
-
1/2 šálky múky z ovsených vločiek (jednoducho akékoľvek ovsené vločky rozmixujte pri najvyššom výkone na múčku)
-
1/3 šálky medu
-
1/2 šálky holandského kakaa
-
čajová lyžička prášku do pečiva
-
štipka soli
voliteľné: 1/2 šálky nasekanej horkej čokolády
Postup alebo poďme na vec:
Vyhrňte si rukávy, začíname. Predhrejte rúru na 180 stupňov a vysteľte menší pekáč či plech papierom na pečenie alebo ho namažte maslom. Sladké zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, dajte do vriacej vody a varte, kým nezmäknú. Zlejte, nechajte vychladnúť a rozmixujte na pyré. Všetko dobre zmiešajte a vylejte na pekáč. Pečte približne 30 minút, podľa typu rúry. Brownie by mal byť zvonku upečený, no zvnútra trochu "mokrý".
♥ Tip: posypte kakaom a ozdobte mätou a malinami či iným bobuľovým ovocím.